Во Кампот на Слободата денеска ќе се дискутира за одржливиот развој

by Фокус

Во Кампот на слободата пред Владата денеска од 18 часот ќе продолжи собирањето помош за мигрантите кои минуваат низ Македонија.

Од 19 часот до 20.15 часот ќе се одржи дискусија на темата „Животна средина и одржлив развој – каков концепт за одржлив развој има Македонија и колку е тој во согласност со меѓународно преземените обврски?“. Дискутанти ќе бидат Андреја Стојковски, Македонски центар за европско образование; Никола Писарев, Центар за современи уметности; Александар Дојранлиев, ЗГ Патокази – Гевгелија; Пеце Мирчески, Комисија за животна средина во СДСМ и Драгана Велковска, ЕДЕН.

Од 20.30 часот диџеј – сет ќе има Сања Арсовска.

Поврзани новости