Видеолотарија Касинос Австрија спонзор на скијачкиот клуб Работнички

by Fokus

Видеолотарија Касинос Австрија со поддршка за скијачкиот клуб Работнички. Средствата од спонзорството ќе се искористат за подготовка и настап на Мирко Лазаревски на меѓународните натпреварување во сезоната 2024/2025.

Видеолотарија Касинос Австрија продолжува да биде пријател на спортот. Под слоганот Играј со најдобрите, обезбедивме спонзорство за скијачкиот клуб Работнички. Средствата од спонзорството ќе бидат наменети за помагање и поддршка на кариерата на македонскиот алпски скијач Мирко Лазаревски.

Мирко Лазаревски е најдобар македонски скијач во неговата возрасна категорија. Тој учествувал на олимписките игри за млади во Лозана, европските олимписки игри во Финска, како и други меѓународни натпреварувања.

Мирко очекува солиден настап на меѓународните натпреварувања во новата сезона. Поддршката од Видеолотарија Касинос Австрија ќе му помогне во подготовките и настапот на натпреварите кои ќе следат.

ПР

Поврзани новости