(ВИДЕО) „Уште колку идиоти има“, Вархеји заборави да го исклучи микрофонот во Европскиот парламент

by Fokus

На унгарскиот еврокомесар Оливер Вархеји микрофонот му остана вклучен при заседавањето на Европскиот парламент вчера, па по еден од неговите говори можеше да се слупне како на унгарски вели: „Уште колку идиоти има?“

Еврокомесарот на ЕУ за проширување одговараше на прашања на европарламентарците за проширувањето на ЕУ на Западен Балкан. Вархеи, одговарајќи на прашање на хрватските европарламентарци Жељана Зовко и Томислав Сокол, по седнувањето на место заборави да го исклучи микрофонот и рече:

„Уште колку идиоти има?“, веројатно мислејќи на останатите европарламентарци.

Поврзани новости