ВИДЕО: Мигранти влегуваат од сите страни, полицијата трча по нив

by Фокус

Откако полицијата одлучи да почне да ги пропушта најранливите категории на мигранти, како жени и деца, настана уште поголем хаос на македонско-грчката граница. Од сите страни на границата почнаа да влегуваат и други мигранти, во повеќе групи.

Сајтот А1 ОН објави видео како мигрантите од различни страни се обидуваат да влезат на македонска територија, а полицијата трча по нив и ги брка по полињата.

 

Поврзани новости