(ВИДЕО) Британскиот амбасадор положи испит по македонски

by Фокус

Работната недела на британскиот амбасадор во земјава Метју Лосон, кој неодамна стапи на функцијата, му започна со добивање сертификат за положен испит по македонски јазик – ниво Ц1.

-Многу сум среќен што положив испит по македонски јазик, Ц1. Ова е доказ од Министерството. Негувајте ги вашите јазик и вашата култура – вели Лосон во видеопораката на македонски јазик.

Поврзани новости