Вакцинацијата на новинарите во Србија ќе почне во вторник

by fokus 19:37
19:37

Вакцинацијата на новинарите во Србија кои известуваат од терен и медиумските работници неопходни за функционирање на редакциите ќе започне во вторник, соопшти Здружението на новинари на Србија (УНС).

-Вакцинацијата на новинари и други медиумски работници против Ковид-19 ќе започне во вторник, истакнуваат од Здружението на новинари на Србија, по чија иницијатива новинарите се вклучени во приоритетните групи за имунизација.

- Advertisements -

Здружението апелираше до редакциите да ги земат предвид најзагрозените колеги од дневните редакции, новинари, сниматели, фоторепортери и други кои поголемиот дел од своето време го поминуваат на терен или оние на кои здравјето им е најзагрозено поради други објективни причини.

Поврзани новости