Вајгл: Македонија ќе падне во криза ако не се спроведе договорот од Пржино

by Фокус

Доколку договорот од Пржино не се реализира и времето за него не биде испочитувано, земјата може да западне во голема криза, предупреди известувачот за Македонија во Европскиот парламент Иво Вајгл, кој е во посета на земјава.

– Не станува збор за пробивањето на поединечните рокови за ден или два, туку за контиунуираното спроведување на целиот процес, зошто тоа ќе биде корисно за сите и е во интерес на земјата. Секое непотребно одложување може да предизвика големи проблеми за државата – рече Вајгл.

Поврзани новости