Утринава најзагадено кај Ректорат

by fokus 08:18
08:18

Мерните станици во земјава покажуваат дека утринава воздухот е најзагаден кај Ректоратот при УКИМ, а веднаш после него се Тетово и Куманово, па следи скопската општина Гази Баба, потоа Ѓоче Петров и Центар.

Количеството на ПМ10 честички измерени кај Ректоратот изнесува 61 µg/m3, а потоа следува Тетото со загаденост од 49 µg/m3.

- Advertising -

Поврзани новости