Уставниот суд ја прифати иницијативата на ДУИ

by Фокус

Уставните судии ја прифатија иницијативата на ДУИ со која се бара да се преиспита уставноста на распуштањето на Собранието и распишувањето на изборите.

Судот  изрече и  времена мерка за сите дејствија кои произлегуваат од оваа одлука, вклучувајќи ги и изборите на 5 јуни и сите изборни дејства.