Превземете БЕСПЛАТНИ 50€ и заработете на акциите на Amazon

by Фокус

Само во последната година дена, пазарната вредност на Amazon скоро се дуплираше со растот од 175 милијарди долари на денешните 338 милијарди.

Според мислењето на Chamatha Palihapitiye, CEO на компанијата Social Capital и еден од бившите раководители во Facebook, Amazon во наредната деценија би можел за многу повеќе да ја дуплира својата вредност благодарение на нивната cloud платформа Amazon Web Services (AWS).

FXLider на сите читатели им дава бесплатни 50 евра за тргување со цената на акциите на Amazon на светска берза.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

AWS стана најпрофитабилен дел од работењето на Амазонво претходните година дена, остварајќи околу 9% од вкупниот промет но и 56% од вкупниот оперативен профит во последниот квартал. Оперативниот приход на овој одсек во последните 3 месеци порасна за 211% на 604 милиони долари а со тоа допринесе и на вкупниот нето профит од 513 милиони долари. Споредено со пред година дена копманијата имаше загуба од 57 милиони долари. Доколку  AWS продолжи на овој начин да го зголемува профитот на Амазон,  ќе стане сериозна закана на своите cloud ривали.

Минатата недела цената на акциите на Амазон порасна за 1.8% откако овој гигант за онлајн тргување воведе нова видео услуга слична на Алфабетовиот Youtube. Од вторникот минатата недела, сопствениците ја најавија услугата Video Direct Service. Со оваа услуга корисниците ќе бидат во можност да поставуваат видео клипови бесплатно доколку се претплатници на пакетот Amazon Prime, а ќе заработуваат процент од наплатата на огласите.

Од друга страна  Амазон во меѓувреме стана доминантен на пазарот на малопродажба, откако неговите најголеми ривали, Target и Macy’s, објавија разочарувачки резултати за првиот квартал на годината.

Силата на Амазон може да се види на повеќе полиња, како што се импресивен раст по акција, раст нето приход и заработка.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

спонзориран линк