Уште скулптури, овој пат врз Министерството за транспорт и врски

by Фокус

Зградата на Министерството за транспорт и врски, која во моментов целосно се реновира, на новата фасада ќе добие скулптури, релјефи, монитор и други останати елементи, стои во денешниот оглас преку кој министерството бара фирма која ќе ги изработи овие декорации.

Според првичните проценки, министерството планира да потроши најмногу до 33.898.000 денари или околу 550.000 евра за декорациите на објектот кои се наоѓа спорти црквата Св. Димитрија и споменикот на Филип Втори во центарот на Скопје.

Поврзани новости