Тригодишен помен од велигденскиот масакар кај Смиљковското езеро

by Фокус
Семејствата на четирите убиени момчиња на Смилковското езеро, на тригодишниот помен од грозоморниот масакар токму на Велигден, запалија свеќи на местото на убиствата.
Тие велат дека се разочарани и револтирани од институциите, бидејќи, според нив, се крие целата вистина за злосторството.
– Самиот факт што двајцата убијци не се есктрадираат од Косово укажува дека во позадина стои висок функционер – рече родител на едно од убиените момчиња.
Овој случај доби судска разрешница во прв степен и предизвика граѓански протести, а повторно се актуелизира по најавите на Зоран Заев дека ќе објави материјали што ја откриваат вистината околу него.

Поврзани новости