Транскрипт 7: Тој го разрешил, директорот му ја скршил канцеларијата

by Фокус

Разговор помеѓу Џеват Адеми и Али Ахмети

АА: Ало
ЏА: Другар како си?
АА: Добро.
ЏА: Дали си добар?
АА: Добар добар.
ЏА: Со здравје?
АА: Добар. Добар.
ЏА: Ние имаме една средба на комитетот….јас те побарав прегеска да ти се пожалам.
АА: Аха.
ЏА: Ми се јави Вулнет и деканот на филозофски факултет.
АА: Мхм
ЏА: Жал ми е што морам да ти кажам, ама Агрон дали намерно го прави ова или игра некоја игра, незнам. Што значи, основната грешка. Ангажирањето на професори не го прави продеканот за образовни прашања, туку му го препуштил на Адем Беадини, неписмениот секретар на ДУТ. Ова е принципелната страна. Практичната страна, за која ме замоли и Вулнет и Фехари да те запознаам дека, со предлог на Адем Беадини, а после ќе ти објаснам што рекол тој будала, ја избркале од работа жена му на „Балисти“, Сара. Магистер по Психологија, ќерка на др. Шани, комшии ми се на 5 метри од мене, жена му на Армир.
Вчера го избркаа Ејуп, пред некој ден еден друг. Овие сакаат да го исчистат ДУТ од ДУИ.

Разговор помеѓу Али Ахмети и Беќир Асани

АА: Ало.
БА: Претседателе како си?
АА: Добро. Добро. Што има?
БА: Се умори ли? Топло ли е?
АА: Малку. Малку.
БА: Да не те вознемирувам многу. Ти кажав оној ден за Фатмир каква е состојбата. Тој го разрешил, овој директорот му ја скршил канцеларијата. Го отстранил од таму целосно. Ти кажав зошто е важен да остане таму уште еден месец. Веќе два дена го барам Гајур, ми вели во Тетово е, не ми излага пред очи.
АА: Именувал некој друг таму?
БА: Именувал еден од Тетово. Не знам кого. Нека го постави после месец и пол, не е важно кого. Ама овој ни треба додека не заврши судскиот процес.
АА: Аха.
БА: Барем додека почне процесот.
АА: Ајде сега ќе му се јавам.
БА: Ако има можност.
АА: Ќе му се јавам, ќе му се јавам.
БА: Ајде.

Разговор помеѓу Али Ахмети и Артан Груби

АГ: Добро, вчера излегов со Бујар и со Мухамед Зекири, разговаравме..ова она…ок добро, за денес, а денес ми праќа порака, вели не треба да имаме прес конференција. Му се јавува цело време, не ми дига телефон. Реков да пратиме некој пратеник или Абдулаќим…
АА: Аха
АГ: Најавена и закажана ни е прес конференцијата.
АА: А зошто се попишманел Бујар?
АГ: Па не знам. Вчера беше доста разочаран.
АА: Зошто?
АГ: Со односите со овие од Чаир…му се закануваат, ова-она, заради неговите амбиции за локалните избори…што се немало, што се не ми кажа…на неговите пријатели им праќале инспекции, УЈП…и беше многу, многу…

Поврзани новости