ТРАНСКРИПТИ 8: „Покаур од каурите“

by Фокус

Разговор помеѓу Муса Џафери и Фатмир Бесими
МЏ: Ало
ФБ: Ало
МЏ: Еј ова беше отворена средба или затворена?
ФБ: Затворена. Сега почна.
МЏ: Аха. Неџати го сретнав. Ме извади од памет за некои разговори.
ФБ: Кој?
МЏ: Што сте направиле таму. Неџати Јакупи.
ФБ: Што?
МЏ: Па ми кажа што сте правеле во Америка.
ФБ: Аха.
МЏ: Со Тадиќ.
ФБ: Не му верувај нему.
МЏ: Си се сретнал со Тадиќ , таму.
ФБ: Да.
МЏ: Да?
ФБ: Да, да.
МЏ: Ок. Ајде
ФБ: Ајде.
Разговор помеѓу Муса Џафери и соговорник

МЏ:Треба да го пратат наваму, изгледа заборавиле
НН: Не е проблем
МЏ: Како видов на вести, треба да биде овој конгресменот Смит, овој со кого се сретна Баша, сигурно е тој…
НН: Е тој е, тој
МЏ: Смит, видов на вести, што се сретнал овој Лулзим Баша со него
НН: Следниот пат кога ќе се сретнеме со него ќе разговараме…
МЏ: Сакав да му се заблагодарам, за да направиме контакт….да не остане..
НН: Апсолутно…така треба..
МЏ: Да не испадне дека сум незаинтересиран…ми се јави по телефон
НН: Така
МЏ: Там-Там Смит…Марк Милош…
НН: Марк Милоши
МЏ: Он директно ми кажа, зборуваше германски…и дека има словенско потекло…сакав да му кажам…остај тоа..по црн сум од тебе….
НН: И јас сум таков…
МЏ: По каур од каурите

Разговор помеѓу Муса Џафери и Али Ахмети

МЏ: Што има некоја вест нешто?
АА: Не сум слушнал нешто, незнам.
МЏ: Овие новините ги видов таму, кандидатурите на Струга.
АА: Што велат тие?
МЏ: Навистина е тој Лиман Мурати? Или го ставаат овие да го изгорат?
АА : Го ставаат да го изгорат. Кој беше друг?
МЏ: Овој. Според ЖУРНАЛ видов, незнам дали направиле.
АА: Кои се тие?
МЏ: Актуелниот Претседател (Рамиз Мерко) и Мурат.
АА: Тој е мајмун. Тој не ги повикал месните совети да направат предлози.
МЏ: Како што прочитав видов дека намерно е направен Мурат.
АА: Аха.
МЏ: Има лек таа работа.
АА: Има лек, ќе им ја вратиме назад (листата со кандидати), ќе им речеме месните совети нека предложат (кандидати) како секаде.
МЏ: Не, не, не чини да се остави така зашто тој ни направи 100 проблеми.
АА: Да де.
МЏ: Не скара со сите луѓе.
АА: Да де.

 

Поврзани новости