ТРАНСКРИПТИ 6 „Тој е како оној коњот на Шемо, ти текнува, без самар“

by Фокус 14:28
14:28

Разговор помеѓу Али Ахмети и Муса Џафери

АА: Ти се допаднаа ресорите?
МЏ: Не сакав да зборам, бидејќи мислат…не можам да ги слушам…го виде оној вели ништо не е Локална самоуправа…ми пукна..да му кажам колку пати си бил ти министер таму…умрев..
АА: Е
МЏ: Ако ја реализираме програмата што ја имаме со овие сега, таму има перспектива, ако се работи. Ако не се работи, ниеден ресор не го бива.
АА: Да де.
МЏ: Ја жалат социјална работа…а зошто не ја жалеле за овие три години.
АА: Да им ја ебам социјална работа…
МЏ: Зошто не ја побарале, да работат, да се ангажираат…била добра сега.
АА: И министерството за образование…
МЏ: И таа била добра. И што има таму добро…во образование.
АА: Да де.
МЏ: Училишта… Информатика со администрација, не знам, се отвори околу тоа разговор, или не сакаа воопшто да ја отворат таа работа.

- Advertisements -


Разговор помеѓу Али Ахмети и Муса Џафери

МЏ : “Шкопи“ ми вели ќе има некое ли министерство…му реков, за тие работи не ме прашувај, не ме интересира, и не знам ништо.
АА: Мхм.
МЏ: Му реков стапот (шкопи) не е само Чаир, има Сарај, Студеничане, Арачиново, Хасан бег,…Добридол…како беа, Радуша, Бреза е во Скопје…
АА: И Мустафа..
МЏ: Бреза сака едно добро место за него…многу добро дете…он излегол најхрабар од сите овој пат…ме убеди во тоа, овие од кај “Шкопи“ сакале во НД (Нова Демократија) да го однесат…ми вели за инат јас влегов тука…сакаа да ме избркат во НД.
Никуштак беше…чекај не Никуштак…од кај беше овој директор на пошта..кај Мсуси..
АА: Он беше..
МЏ: Го заборавив…Карпош ли… А Никиштан, Никиштан…
АА: Да Никиштан.
МЏ: Знаев дека е со Н…А ова ќеркава Жаклина што пее албански добро, заборавив што професија има?
АА: Ја имаме ли “Мајка Тереза“ ? Сме ја земале.
МЏ: Сме ја земале “Мајка Тереза“ како не.
АА: Па таму.
МЏ: Сме ја земале и оваа Национална галерија во Стара чаршија…
АА: Аха
МЏ: Сме го земале и театарот за деца и млади…мешан е тој…ама изгледа сме го земале и Артан Груби…
АА: Мхм,… И само определување сме го земале..
МЏ: Ама стварно си размислил ли за тоа дете…каде, не е тој така лесен да се стави во шини..
АА: Мхм
МЏ: Тој е како оној коњот на Шемо, ти текнува, без самар
АА: Газот 1 метар
МЏ: И одма нагоре нозете….ама “Шкопи“ го имал во проект, ама сега не им излегол добро…
АА: Аха.
МЏ: Бил погрешна инвестиција…така велат
АА: Мхм.

Разговор помеѓу Али Ахмети и Тахир Хани

АА:Здраво, како си
ТХ: Е како си?
АА: Добро, добро..вие?
ТХ: Со здравје? Уморен ли?
АА: Малку, по малку
ТХ: Малку, по малку а. Добро.
АА: Вие добро?
ТХ: Добро, добро…денес имав средба со Миле Јанакиевски и ги разговаравме проблемите во Министерство за транспорт. Тој нема спремност за унапредувања воопшто, нема спремност.
Второ, не води сметка за комисиите и за правичната застапеност, и трето во аспект на проектите кои се во наша сфера, од програмата на ДУИ се на најниско можно ниво.
Во Агенцијата за државни патишта, некаде околу 80% го скратил буџетот за нашите проекти. Ние можеме да сметаме само на 15-20 милиони денари инвестиции во 2012 година.
АА: Мхм
ТХ: Проектот кој вие го промовиравте, Тетово- Призрен, на секој собир, целосно е тргнат од дневен ред.
АА: Стави на писмено и прати му ја на Муса Џафери, за Премиер…
ТХ: Јас писмено ќе му пратам…
АА: Тој писмено да побара на дневен ред на Влада да се дискутираат позициите и соработката во Министерство за транспорт.
ТХ: Ок, договорено.
АА: Едно по едно напиши ги, и Муса Џафери ќе биде натеран да стави на дневен ред соработката во Владата.
ТХ: Ок. Јас све ќе ставам написмено и ќе му го пратам на Муса…ОК
АА: Да, да
ТХ: Договорено.
АА: Тоа треба да влезе на дневен ред во Влада.
ТХ: За три милиони денари проектот кој вие сте го промовирале е тргнат од дневен ред….и му реков нему, Али Ахмети на секој собир го промовирал Тетово-Призрен. За три милиони денари сте го тргнале.
АА: Така ќе направиме.
ТХ: Ок. Така ќе направам.
АА: Ајде се слушаме
ТХ: Се слушаме.

Поврзани новости