Трaнскрипт 1: Да го нападнеме јако за становите

by Фокус

Разговор помеѓу Гордана Јанкуловска и Никола Тодоров

ГЈ: Уште една консултација со тебе. Ја на ДИК, она што ми бараа за избирачкиот список, не им го одговарам и сé уште им го немам одговорено за Центар, пошто…
НТ: Тоа што ни го наместија овие, мамето нивно.
ГЈ: Да. Пошто, како и да одговорам, не ни оди у прилог. Ја имам еден одговор округло па на ќоше, ама пак има, они со име и презиме ги бараат луѓево, знаеш. И има едно 50 луѓе за кои стварно, ништо не може да се измисли.
НТ: Хахаха, хахаха
ГЈ: Другиве нешто, ааа ууу, ааа ууу што, а овие мислам нема, шо и да кажеш, жив си фатен, хахаха, хахаха.
НТ:
ГЈ: Да. И сега ја мислам да не им одговорам до крај на избори, ќе им пуштам таму на 8-ми одговор некој, каков што ќе сметаме дека треба. Но има една друга работа. Овој Андреј Жерновски сега интензивно бара прием кај мене да разговарал за избирачкиот список.
НТ: Ти закажи му за 15 април, хахаха.
ГЈ: Не бе, не му закажувам. Јас очекувам он у понеделник да излезе и да каже, барав кај неа прием, или во текот на викендот, ама, пошто понеделник е работен ден, глупо е у недела да излезе за таква работа, ваљда не е толку глуп. А, нормално дека нема да му одговорам назад и ја ќе искомуницирам, или изјава ќе дадам, зависи како ќе ми се падне, или со соопштение, ако нешто друго неам у денот, дека апелираме до сите кандидати да не вршат притисок на МВР, не можеме да бидеме дел од нивната кампања и дрн, дрн.
НТ: МВР е професионална институција и надвор е…
ГЈ: Да, он сам ќе излезе и ќе каже, барав прием кај неа за избирачкиот, и пази, се претставува претседател на Либерална партија.
НТ: Аааа, големиот претседник.
ГЈ: Или, како му се вика, ЛДП. У тоа својство бара. Чекај бе, овакво, ти си кандидат за општина Центар. Ја планирам така, а денес не му одговарам. Денес се јавиле од Кабинетот кај него, не знам кој му е кабинет, жена му, гарант. И денес не му одговарам, а у понеделник ќе му одговорам така, и други кандидати барале средба…
НТ: Ние ќе го нападнеме денес јако, него, за некои станови таму.
ГЈ: Е па, нешто. Нешто, нагазете го, он да се правда.
НТ: Многу јако. Ќе го нагазиме од денеска, до таму негде, вторник, среда ќе биде под постава на паљба.
ГЈ: А, слушај, имам и уште една опција за него, зависи како ќе ми легне тој ден.
НТ: Аха.
Пошто он кажал дека бара средба за избирачкиот список, ја можам да му одговорам дека неговото барање е упатено на надлежната институција, Државна изборна комисија.
НТ: Да, така може.
ГЈ: Само, зависи како ќе ми одговара тој ден. Чим.
НТ: Уствари, знаеш што? Во рамки на проектот „ нема погрешна врата„ го препративме ова…хахаха.
ГЈ: Да, да, да. Нашето барање е препратено на надлежната институција за тоа прашање.
НТ: Да.
ГЈ: Зависи денот како ќе биде, знаеш, тоа е битно. Битно е да сме координирани.
НТ: Ние сеа ќе го запукаме, нема потреба да преземаш чекор, пред он да преземе.
ГЈ: Не, не, не. Ја го чекам он да искочи.
НТ: Кога ќе го запукаме сеа, денеска. Денеска, утре он ќе се правда и недела исто. Понеделник ние втор чекор презимаме. И понеделник и вторник ќе треба да се правда и среда више ќе има финале.
ГЈ: И ќе му збоктиса
НТ: И толку е, толку е.
ГЈ: Толку е више, заврши кампањава.

Поврзани новости