Трајановски: 1000 пумпи за испумпување ќе бидат во функција во поплавените подрачја

by fokus 12:13
12:13

Околу 350 пумпи се веќе распределени и со нив се работи во Инџиково, местото каде што беше последно на удар од водениот бран. Само во Инџиково има повеќе од 1.000 куќи кои што се поплавени.

-Јас се надевам дека за ден до два сите простории ќе бидат испразнети. Ова ќе биде од голема помош за населението, вели градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.

Во невремето се поплавени околу 5.000 објекти, односно живеалишта на околу 20.000 луѓе.

Поврзани новости