Трајанов: Економската изолација кон Македонија ќе продолжи

by Фокус

По блокадата на реализацијата на еврообврзницата, Демократскиот сојуз на Павле Трајанов оценува дека санкциите преку финансиска и економска изолација на Македонија ќе продолжат и ќе се зајакнат.

„Ваквата одлука е опомена до Владата и ВМРO-ДПМНЕ и ДУИ дека странските банки немаат намера да кредитираат систем каде се кршат правата на граѓаните и изборните правила и високи функционери се вклучени во тешки облици на криминал“, се вели во соопштението.

Поврзани новости