ТМРО: Новите антикорупционери треба да бидат стручњаци со над 20 годишно искуство

by fokus

Години наназад главната забелешка на Европската комисија е корупцијата во македонското општество. Антикорупциската комисија која работи веќе дваесет години е секогаш избирана по желба на актуелната власт и никогаш не можеше непристрасно и реално да се справи со корупцијата, се вели во соопштението на ТМРО.

Оваа партија смета дека за непристрасно и неполитичко функционирање, изборот на новиот состав на антикорупциска, конечно треба да биде составена од истакнати и стручни, непартиски и непристрасни лица со над дваесет годишно работно искуство.

Поврзани новости