„Терористите“ на ВМРО-ДПМНЕ го утнаа знамето

by fokus 21:35
21:35

Советничката група на ВМРО ДПМНЕ во Град Скопје денеска ја бојкотираше работата на Советот, солидаризирајќи се со притворените обвинети за терористичко загрозување на уставниот поредок при упадот во Собранието на 27 април.

Советниците Михајло Маневски, Јелена Жугиќ, Владо Поповски, Ирена Мишева и остнанатите ја окупираа говорницата облечени во маички со натпис „И јас сум терорист“ и со македонското знаме. Сепак, знамето беше згрешено, со црвено сонце, наместо жолто.

 

Поврзани новости