Таравари: Јас мислам дека Александар Македонски не бил ни Македонец, ни Албанец!

by Fokus

Некои работи треба да останат во историјата и не треба повторно да се отвораат и дополнително да се полемизира во сегашноста.

Ова го истакна гостиварскиот градоначалник, Арбен Таравари во „Само вистина“, додавајќи дека некогаш се претерува со тие историски докажувања.

„Јас мислам дека Александар Македонски не бил ни Македонец, ни Албанец. Бил нешто што сега не постои. Дали тоа ќе смени нешто ако се „открие“ што бил тој? Се претерува со тоа дека таквиот момент треба да биде услов за започнување на преговорите. И тие треба да бидат пофлексибилни“, додаде Таравари.

Поврзани новости