Tag:

zoran dimitrovski

  • Не, Никола не е само голем новинар. Никола Младенов беше борец и лидер во најстрашните битки за освојување на македонската демократија, врвен новинарски учител, но, пред сѐ е новинар кој беше првата ластовичка на политичката пролет во Македонија.

  • Сѐ погласни се шпекулациите дека „бранковистите“ и на овие претседателски избори ќе работат на тоа СДСМ да биде поразен со цел да се убеди членството дека „без Бранко не можеме, без Бранко не смееме“. Непосредно по поразот на СДСМ на претходните претседателски избори, „Фокус“ ја анализираше улогата на Бранко Црвенковски во изборниот дебакл на неговата сопствена партија. Да се потсетиме на таа анализа.

  • Доказ дека веќе со години тапкаме во место е и следнава анализа, која иако е објавена пред пет години, непосредно пред последните претседателските избори, на моменти делува толку актуелно, небаре е пишувана за претстојните!

  • Евреите немаат никаков проблем со тоа што нивната држава се вика Израел, народот жидовски (јудаизам), јазикот хебрејски, а етно-религиската филозофија на нивното опстојување – ционизам! Евреите сфатиле дека прашањето на идентитетот е прашање на животот и на иднината, а не на смртта и копањето по минатото. Таа лекција мораме да ја научиме.

  • Благодарение на банките, Швајцарија веќе со децении е пералница и центар за рециклирање на наркодоларите и најсигурното скривалиште за ограбените пари од диктаторите, политичарите што го ограбуваат својот народ и даночните затајувачи.

  • Пред седум години, во својот дом од соништата се всели скопскиот бизнисмен Зоран Илиев Роџер. Тогаш тој сигурно не ни претпоставувал дека од неговата естетска визија ќе црпат инспирација авторите на проектот „Скопје 2014“ кој што тогаш уште не беше ни замислен!