Tag:

тодоров

  • Според министерот, трајното решение е создавање на доволен број кадри од секоја област, но бидејќи за тоа требало подолго време, проектот „Наш специјалист“ ќе помогне да се ублажи овој проблем со тоа што ќе се намали времето на чекање, а ќе се зголеми квалитетот на здравствената услуга.

  • Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска поднесе кривична пријава за несовесно работење против министерот за здравство Никола Тодоров, поради случајот со деветгодишната Тамара Димоска, која почина чекајќи да добие одобрение за лекување во странство.