Tag:

analiza

  • Вториот дел од анализата што пред три години ја направи Никола Младенов за тогаш објавените досиеја на високи челници на ДУИ според кои документи можеше да се заклучи дека најрадикалните борци за албанската кауза во Македонија всушност биле соработници на српската тајна служба од ерата на Слободан Милошевиќ.

  • Сѐ погласни се шпекулациите дека „бранковистите“ и на овие претседателски избори ќе работат на тоа СДСМ да биде поразен со цел да се убеди членството дека „без Бранко не можеме, без Бранко не смееме“. Непосредно по поразот на СДСМ на претходните претседателски избори, „Фокус“ ја анализираше улогата на Бранко Црвенковски во изборниот дебакл на неговата сопствена партија. Да се потсетиме на таа анализа.

  • Доказ дека веќе со години тапкаме во место е и следнава анализа, која иако е објавена пред пет години, непосредно пред последните претседателските избори, на моменти делува толку актуелно, небаре е пишувана за претстојните!