Светлата во тунелот Демир Капија-Смоквица не се исклучени

by Fokus

Од ЕВН денеска известија светлата во тунелот Демир Капија-Смоквица не се исклучени.

„Ве известуваме дека тунелот Демир Капија-Смоквица има непречено осветлување. Тунелот се напојува од страната на Удово, што значи дека во него постојано има осветлување. Планираните активности на екипите на ЕВН се одвиваат само во делот кој се користи како резервно напојување на тунелот. Доколку пак дојде до прекин во напојување од двете страни сообраќајот на автопатот Демир Капија – Смоквица во двете насоки ќе се одвива под посебни услови во тунелите и во координација со јавното претријатие за државни патишта“ – информираат од ЕВН. 

 

Поврзани новости