Сугаревски: Најголемиот дел од делниците за гасификација ќе се завршат годинава

by fokus

Владата очекува најголемиот дел од делниците за гасификација на Градот Скопје да бидат завршени до крајот на 2019, а остатокот идната година.

Процесот како што кажа министерот Горан Сугарески е од голема важност и очекува тој да биде завршен во најбрз рок, бидејќи според него, со тоа ќе се заокружи повеќе годишната владина цел, за гасификација за главниот град.

Сугаревски кажа и дека досега се рехабилитирани преку 600 километри на патишта, инвестиции со вкупна вредност од околу 540 милиони евра.

Поврзани новости