Судијата ги искара обвинетите во Титаник и им се закани дека ќе им ги одземе мобилните телефони

by fokus

Судијата Осман Шабани ги искара обвинетите во случајот Титаник дека ги злоупотребуваат мобилните телефони во судницата, поради шо ги предупреди дека доколку продолжат на следното рочиште, уште на влезот ќе им бидат одземени.

– Ви дозволивме пред вас да ги имате телефоните но не и да ги злоупотребувате. Затоа ве предупредувам да не се повтори бидејќи следниот пат ќе ви ги одземам на влезот – рече судијата Шабани.

Новинарите не се во можност да видат кој од обвинетите го злоупотребил телефонот, односно што точно направил, бидејќи во новиот суд јавноста на судењето е разделена од обвинетите со стаклен параван.

Во овој случај обвинети се 21 лице од кои повеќето се од поранешниот врв на ВМРО-ДПМНЕ.

В.В.

Поврзани новости