Студентски пленум: Вие нѐ плените со Вашата солидарност, ние Ве плениме со нашата борба!

by Фокус

Студентскиот пленум на официјалната Фејсбук страна им се заблагодари на сите оние кои се солидаризираат со студентите и донираат средства кои им се потребни при престојот на Филозофскиот факултет:

„Драги колеги студенти и професори, пријатели, родители, драго граѓанство,

Благодариме за Вашата отвореност кон повиците на Студентскиот пленум за донирање на потребни средства при престојот на Филозофскиот/Филолошкиот факултет.

Вие не‘ плените со Вашата солидарност, ние Ве плениме со нашата борба!
ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ!“

Инаку, во моментов студентите се на Филозофскиот факултет каде ќе ја поминат ноќта и на креативен начин го изразуваат бојкотот: преку цртање, читање книги и музика.

 

Поврзани новости