Студентски пленум: Вие нѐ плените со Вашата солидарност, ние Ве плениме со нашата борба!

by Фокус 21:53
21:53

Студентскиот пленум на официјалната Фејсбук страна им се заблагодари на сите оние кои се солидаризираат со студентите и донираат средства кои им се потребни при престојот на Филозофскиот факултет:

„Драги колеги студенти и професори, пријатели, родители, драго граѓанство,

Благодариме за Вашата отвореност кон повиците на Студентскиот пленум за донирање на потребни средства при престојот на Филозофскиот/Филолошкиот факултет.

Вие не‘ плените со Вашата солидарност, ние Ве плениме со нашата борба!
ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ!“

Инаку, во моментов студентите се на Филозофскиот факултет каде ќе ја поминат ноќта и на креативен начин го изразуваат бојкотот: преку цртање, читање книги и музика.

 

Поврзани новости