Студентите се приближуваат до владата

by Fokus 13:43
13:43

Студентите полека се приближуваа до владата.

Ова е завршна точка од нивниот марш во кој скандираат дека властите не може да ги игнорираат кога носат одлуки што ги засегаат, особено одлуки кои се однесуваат на универзитет со автономен статус.

Тие веќе поминаа покрај собранието, од каде се упатија на Илинденска.

Поврзани новости