Масовен студентски собир: Доста беше молк!

by Фокус

Студентите доставија писмо до Владата со свои барања, меѓу кои Владата да се повлече од одлуката за државен испит на факултетите. „

Доста беше молк“, „Екстерно за Владата“ беа само дел од паролите на насобраните студенти. Овојпат собирот беше помасовен и според слободни проценки имаше двојно повеќе од првиот собир. Пред зградата на Владата изјави дадоа студентите и од УКИМ, но и од Штуловиот универзитет од Тетово, кои целосно го подржаа протестот. Студентите побараа да се стави крај на како што рекоа „оваа забеганост“.

Пред Владата студентите се задржаа беа околу 45 минути.

Маршот почна од УКИМ, преку собранието а заврши пред зградата на Илинденска.

фото: Твитер

Поврзани новости