Студентите маршираат со песна и со повици за поддршка

by Fokus 13:15
13:15

Студентите кои маршираат за да испратат порака дека нивниот глас мора да биде земен во предвид кога властите носат одлуки што ги засега образованието стаса кај хотелот „Холидеј Ин“, од каде преку собранието треба да заврши до владата.

Додека протестираат, студентите и остаантите ја пејат песната „Скопје радост ти ќе бидеш“ и ги повикуваат сите да им се приклучат.

Може да се каже дека во тоа и успеваат, бидејќи луѓе од сите страни им ракоплескаат и им се придружуваат.

Поврзани новости