Стопроцентно оштетување на земјоделските површини во поплавите

by fokus 19:55
19:55

Според првичните информации од комисиите за проценка на штети кои работат на терен во поплавените подрачја во Скопје, земјоделските површини се стопроцентно уништени.

Вкупно 13 комисии на Министерството за земјоделство, 7 во скопскиот и 4 во тетовскиот регион веќе вршат проценки за штети на земјоделските површини и кај добитокот.

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, вчера соопшти дека сите земјоделци, без разлика дали се регистрирани во регисерот, ќе бидат обештетени.

Поврзани новости