Средношколците масовно се собираат во Градскиот парк

by Fokus 12:09
12:09

Во Моментот стотици средношколци се собираат во Градскиот парк во Скопје, од каде што ќе тргне маршот против новиот модел на државната матура, кој вклучува и задолжително полагање на математика. Маршот ќе заврши пред Министерството за образование и наука, каде што средношколците ќе го искажат своето незадоволство. Тие во рацете носат пароли на кои пишува: „Стоп за лошите реформи“, „Мамо зошто не ме роди година порано“, „Не за новиот концепт на матура“…

sre5 srednos4 srednoskkolci3 srenoskolci1

Поврзани новости