Советниците од општина Центар кои поддржуваат градење на десеткатница на Водно

by Фокус

Ова се советниците од општина Центар кои ја поддржуваат промената на двата детални урбанистички планови, од кои едниот предвидува градба на десеткатница на Водно.

Сите 11 советници се од владејачката ВМРО-ДПМНЕ и коалициските Сојузот на Роми на Македонија и Социјалистичката партија на Македонија. Претседавачот на советот Мирослав Шиповиќ е од СДСМ и е единствен претставник од опозицијата кој застанува зад предложените измени, но редовно гласа „воздржан“.

Поврзани новости