Скоро 4.000 лица вчера примиле прва доза вакцина

by fokus

На вакциналните пунктови во државата и на терен, заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 528.117 граѓани.

Од Министерството за здравство посочуваат дека прва доза вакцина вчера примиле 3.993 граѓани, а вчера вкупно се вакцинирале 10.179 граѓани.

Со последните бројки, 65 отсто од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина, а 47 отсто од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

Поврзани новости