СЈО го бара началникот на Петтата управа, Горан Груевски?

by Фокус

Началникот на петтата управа Горан Груевски во моментов не е достапен за Специјалното јавно обвинителство, а полицијата го бара за да овозможи негово сослушување, тврдат извори на НОВА во полицијата.

СЈО најпрво се обидело да го пронајде Груевски во неговиот дом, но без успех. Наводно, судија на претходна постапка вечерва одбил да потпише налог за негово обезбедување, но оваа информација не е потврдена.

Поврзани новости