Сиљановска: Како може кога газите по Хераклеа и Стоби да не верувате дека тоа е дел од вашата историја?

by fokus 20:29
20:29

Според меѓународното право, според нормите на УНЕСКО, сè што е на ваша територија е ваше. Сè што е наша територија е наше, изјави вечерва од Неготино кандидатката за претседателка од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Сиљановска Давкова.

-Ние не само што сме должни да го чуваме тоа, туку и УНЕСКО ни вели дека треба да се грижиме за културното богатство и наследство. Како може кога газите по Хераклеа или по античкиот театар или по Стоби да не верувате дека тоа е дел од вашата историја? Никој никогаш кога настанувале државите и нациите во 19 век, не се закитил не го одбрал името Македонија и Македонци. Знаел дека е зафатено, зошто ние сме потомците на тие луѓе, рече Сиљановска Давкова.

- Advertisements -

Поврзани новости