Шилегов: Не може во три години да ги поправиме работите кои биле уништени во претходните 12

by Fokus 11:43
11:43

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во гостувањето во Студио 10 на ТВ 24 говореше за проектите кои тој ги остварил како градоначалник.

Како што додаде тој, зеленилото е подигнато на повисоко ниво и значително е намалена загаденоста во главниот град на Македонија.

- Advertisements -

„Не можеме во три години да ги поправиме работите кои биле уништени во претходните 12. Граѓаните се радуваат на сегашното зеленило и очигледно работиме на тој проблем. Од високо 50-то место според загаденост, ние сме на 360 место и сега сме во средно загадени градови. Сите проблеми ќе се решаваат со тек на време, треба само трпение“, истакна Шилегов.

Поврзани новости