Шарените против социјалната неправда: Сакаме повисоки плати, не повисоки споменици!

by Фокус

Социјалната неправда и лошите политики за вработување се во фокусот на дешениот протест, кој како и во претходните денови, започна пред канцелариите на Специјалното јавно обвинителство.

Под мотото „Младите си отидоа, партијата се вработи” стотици граѓани го започнаа денешниот марш.

„Ние веќе не се плашиме. Се исправаме против овај режим кој ја создаде најдлабоката нееднаквост во регионот, протестираме и се спротивставуваме за да не дозволиме уште еднаш да се повтори вакво владеење.” – порачаа од иницијативата „Протестирам”

13227934_10209446337900350_710686949_n

13219609_10209446299459389_938888342_n

Поврзани новости