ФОТО: Обоена зградата на Агенцијата за вработување

by Фокус

Демонстрантите од пред канцелариите на СЈО се упатија кон зградата на Агенцијата за вработување. Тука немаше полиција, па дел од граѓаните ја прескокнаа оградата и успеаја на фасадата да остават печат од Шарената револуција.

Претходно, тие застанаа пред ЕУ Инфо центарот, каде беше соопштено дека ДИК денеска официјално изјавила дека има пречки за одржување на избори на 5-ти јуни. Граѓаните ова го прогласија како мала победа на Шарената револуција.

Демонстрантите вечерва протестираат против социјалната неправда и лошите политики за вработување.

Крајна дестинација ќе им биде Министерството за економија.

13183011_10209446563585992_1297883482_n13187735_10209446557705845_831776849_n

 13227887_10209446518864874_1425051368_n

 

Поврзани новости