Сервер: Изборите се решение за излез од кризата

by Фокус

Американскиот аналитичар и поранешен директор на Институтот за мир во Вашингтон Даниел Сервер смета изборите во Македонија треба да се разберат како решение на политички проблем и излез од кризата во кој се наоѓа земјата.

– Работата е што СДСМ тврди дека изборниот механизам не е подготвен за изборите што требаше да се реализираат на 24 април и на 5 јуни годинава, но сепак важно е да има избори и изборен систем во кој секој ќе верува – изјави Сервер за ТВ Сонце.

Поврзани новости