Сексуалните работници ќе маршираат утре во 12 часот

by Фокус

На 17-ти декември е Меѓународен ден за стоп на насилството врз сексуалните работници, при што на тој ден ќе маршираат стриптизери и стриптизери и сттриптизерки, хотлајн операторки, ескорт девојки и момци, активисти за човекови права и нивни подджувачи, информираат од Граѓанската иницијатива за застапување и унапредување на правата на сексуланите работници СТАР-СТАР.

 – По тој повод, со црвени чадори во рака утре на улица Македонија со почеток во 12 часот ќе маршираат сексуалните работници во знак на солидарност и приклучување кон Глобалното одбележување на Меѓународниот ден за СТОП на насилството врз сексуалните работници – се наведува во соопштението од СТАР-СТАР.
 
 

 

Поврзани новости