Радев: „Демократска Бугарија“ ја турка земјата во војна

by fokus

Неверојатно е што на маргините на енергетската и економската криза, „Демократска Бугарија“ брза да ја турне земјата во војна уште пред да биде свикана првата седница на новоизбраното Народно собрание, изјави претседателот Румен Радев во Прага.

Според него, тешко е да се поверува дека раководството на коалицијата „Демократска Бугарија“, која претендира за демократија и морал во политиката, може да користи директни лаги и манипулации.

Румен Радев рече дека со целосно убедување не ја потпишал декларацијата на неговите колеги претседатели од Централна и Југоисточна Европа за пристапување на У краина во НАТО и додаде дека ќе работи против вмешаноста на Бугарија во војната во Украина.

Поврзани новости