Работните групи продолжуваат со работа

by Фокус

Работните групи за имплементација на договорот од Пржино продолжуваат и денеска со работа. Вчера ДУИ ги отвори етничките прашања пред  работната група.

На вчерашниот состанок гостин беше и европскиот дипломат Питер Фејт, кој презентирал анализа до каде е спроведувањето на рамковниот договор.

Освен анализата на Фејт, вицепремиерот Фатмир Бесими го презентирал акцискиот план на Владата во однос на реформите кои треба Владата да ги спроведе согалсно договорот од Пржино, извештајот на европската комисија и на Прибе.

 

Поврзани новости