Проверете колку може да заработите со овие БЕСПЛАТНИ 50€ тргувајќи со цената на акциите на Alibaba на светската берза

by Фокус

FXLider, на сите читатели кои сакаат да го искусат тргувањето на берза, им дава 50€ за тргување на светската берза со цените на акциите на Alibaba на светската берза, единствена берза на која што можете да заработите и кога цената на акцијата паѓа и кога цената расте.

Превземете ги Вашите 50€ за тргување овде.

Од ноември минатата година до септември 2015 година, цената на акциите на Alibaba падна за 52,50% како последица на загриженоста поради успорувањето на економскиот раст на Кина. Меѓутоа од Септември до денес цената на акцијата успеа да оствари раст од дури 38% и моментално се движи околу 70 долари.

Alibaba неодамна понуди 4.3 милијарди за купување Youku Tudou, компанија која е Кинески еквивалент на Youtube, со цел да ја прошири својата дејност на работа надвор од on-line малопродажба. Према зборовите на претставникот на компанијата објавена е необврзувачка понуда за купување на преостанатите 82% акции на компанијата кои сеуште не се во сопственост на Alibabа. Во мај 2014. Година Alibaba веќе има откупено 18% акции на Youku Tudou за 1.2 милијарди евра и со дополнителното купување би станала апсолутен сопственик.

’Цената на акцијата порасна за 2.9% веднаш откако се објавени овие вести, меѓутоа акциите  дополнително скокнаа за 2.9% откако е објавено писмо во кое Alibaba им се обраќа на своите акционери низ охрабрувачки анализи за иднината на компанијата. Према зборовите од еден на директорите на компанијата, Alibaba наскоро ќе отвори своја канцеларија во Италија, Франција и Германија и на тој начин да го заобиколи успорувањето на економијата на Кина’, наведуват од FXLider.

Alibaba истотака пробува да го прошири своето делување и на услуги, купувајќи компании како што се Didi Kuaidi, кинески ривал на Uber или Американска апликација за видео позиви Tango, додека во исто време лансира и сопствени производи во секторот на on-line банкарство. Во август оваа година, откако поминаа помалце од 12 месеци од излегувањето на берза, објавен е и откуп на акции во висина од 4 милијарди долари како поттикнување на растот на акцијата.

И покрај моменталните позитивни трендови, кинескиот гигант во on-line продажба е под повторен притисок оваа година поради сомнение за продажба на фалсификувана роба и сега лобира како би останала надвор од црната листа на Американските трговски претставници. Се повеќе сериозни критики се и од самата текстилна индустрија,  Burberry и  Adidas веќе нагодуваат поради понудата на лажна роба која може да се најде на платформата на оваа компанија. Притисокот на Alibabа доаѓа од Кинеските власти, поради фалсификатите кои се уклучени во понудата.

Превземете ги Вашите 50€ за тргување овде.

’Некои стручњаци сметаа дека озогласено макркетингшко однесување би можело негативно да влијае на вредноста на акциите на Alibabe, меѓутоа последните анализи на економистите укажуваат дека цената на акцијата би можела во наредната година да достигне 89.14 долари’, наведуваат од FXLider.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик

Поврзани новости