Просечната плата во Македонија најниска, во Словенија највисока

by Фокус

Најголема просечна плата на просторите на поранешна Југославија имаат граѓаните на Словенија со месечни примања од 1.000 евра, додека најниска во Македонија од 352 евра, покажала анализата на турската новинска агенција „Анадолија“.

Просечната плата во Хрватска е 728 евра, во Црна Гора 473, додека во Босна и Херцеговина 423 евра.  Во Србија просечната плата е 381 евро, во Албанија 377 , додека во Македонија 352.

Поврзани новости