Приватните специјализанти и денеска на протест, лути на министерот кој рече дека нивните барања имаат политичка позадина

by Fokus

Приватните специјализанти и денеска на протест. Најавија дека нема да работат се додека не им бидат исполнети барањата. Лути дека министерот Демири рече дека нивните барања имале политичка позадина.

Тие бараат покачување на нивните плати кои во моментот изнесуваат 26.000 денари, здравствено осигурување и да добијат договор за вработување.

Тие веќе не дежураат и не одат во амбулантите затоа што ветувањето на министерот за здравство Илир Демир сѐ уште не е исполнето.

Поврзани новости