Прекршочна за МРТ, прва одлука на ад-хок телото

by fokus 10:38
10:38

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, по поднесениот предлог од Привремената комисија за следење на медиумското претставување поднесе барање за поведување прекршочна постапка во која судот ќе изрече прекршочна санкција – опомена против Првиот телевизиски програмски сервис на Македонската радиотелевизија.

Прекршувањето се состои во тоа што на програмата на МРТ1, во периодот од 2 до 5 септември 2016 година, спротивно на член 75-д став 4 од Изборниот законик, се емитувани реклами финансирани од Буџетот на Република Македонија.

Поврзани новости