Повторно заматена водата за пиење во Тетово

by fokus 19:02
19:02

Заматената вода деновиве се вратила во чешмите во домовите на тетовчани во близина на Средното економско училиште „8 Септември“.

Загрижени граѓани, пратија неколку фотографии на кои се гледа дека водата е заматена, а ги објави Мета.

Од Центарот за јавно здравје-Тетово, велат дека водата во главниот цевковод која поминува низ градот е чиста и безбедна за пиење. Заматеноста на водата во овој дел на Тетово, според нив, е парцијален проблем. Најверојатно се работи за некој недостаток во дел од градската водоводна мрежа.

Поврзани новости